Cum să crești crini frumoși fără fusarium: 5 recomandări

Crinii frumoși transformă întotdeauna un site, dându-i un farmec unic. Fiecare grădinar care are grijă de crini acumulează propria experiență, pe care nu o poți cumpăra dintr-un magazin, oricât de banal ar suna. Creșterea crinilor nu este atât de ușor pe cât ar părea la prima vedere, sunt flori capricioase și nu tolerează greșelile. Aceste frumuseți din fotografie cresc în grădina mea. Vreau să vă împărtășesc sfaturi despre cum am reușit să obțin o înflorire luxuriantă a crinilor.

Dezinfectarea crinilor. De fiecare dată când cumpăr bulbi de la un magazin sau o piață de grădină, precum și când îmi replantez crinii, îi dezinfectez întotdeauna cu Maxim. De asemenea, puteți utiliza Fundazol. În practică, m-am convins de eficacitatea lor în lupta împotriva fusariumului.

Dacă nu am Maxim la îndemână și sunt sigur că bulbii sunt sănătoși, îi pot dezinfecta într-o soluție roz de permanganat de potasiu. Cu toate acestea, când vine vorba de becuri de la un magazin de grădină, prefer întotdeauna să folosesc Maxim Dachnik.

Patul de flori de crini

Chiar dacă nu există pete vizibile pe bulbi, acest lucru nu garantează absența sporilor de Fusarium pe ei. Un bulb de crin aparent curat poate începe să putrezească atunci când umiditatea intră în contact cu sporii fungici invizibili. Prin urmare, nu uitați să dezinfectați bulbii de crin cu un preparat adecvat. Am ales Maxim Dachnik.

  1. Pernă de drenaj din nisip. Ajută crinii să prevină fuzarium. Așez 5 cm de nisip de râu în fundul găurii de plantare și presărăm bulbi de crin deasupra, acoperindu-i tot cu 5 cm de nisip. Astfel crinul se află în interiorul pernei de nisip și acest lucru este foarte util.
  2. Nisipul de râu se usucă mai repede după udare decât solul obișnuit. Acest lucru ajută crinul să se usuce mai repede și îl protejează de fusarium.
  3. Afânarea solului. După ploaie sau udare, încerc mereu să slăbesc solul din jurul crinilor, astfel încât să se usuce mai repede.
  4. Îngrășăminte. Nu folosesc mullein ca îngrășământ pentru crini, preferând îngrășămintele complexe minerale. Utilizarea mulleinului crește riscul de fusarium la crini.
  5. Udare. Încerc să-mi ud crinii cu moderație pentru a evita afundarea solului.

Dacă crinul pare deprimat, frunzele încep să se ofilească sau dimensiunea florii scade, atunci nu ar trebui să așteptați până în august-septembrie pentru a dezgropa toți bulbii. Cel mai bine este să dezgropați un astfel de crin la o lună după ce ultima floare s-a decolorat și să examinați cu atenție bulbul.

Crini roz într-un pat de flori

Imediat după săpat, spăl becul și determin acțiuni ulterioare. Asigurați-vă că curățați ceapa de solzi și rădăcini putrede, apoi dezinfectați-o în Maxim timp de 3-4 ore, urmând instrucțiunile. După aceasta, becul poate fi plantat într-o nouă locație.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3