De unde vine viermele din grădină și cum să scapi de el

Când cultivăm cartofi, întâlnim mai mulți dăunători de care este mai bine să scăpăm imediat. Acestea sunt gândacul de cartofi de Colorado și viermele acești doi dăunători au cauzat destule probleme grădinarilor. Acesta din urmă este mai dificil de luptat, deoarece gândacul de cartofi de Colorado poate fi pur și simplu colectat, iar tufișurile pot fi controlate de infestare.

Viermele este larva gândacului clic. Gândacul de clic în sine este destul de mare, dimensiunea sa este de aproximativ 15 mm. Larva de vierme trece printr-un stadiu de dezvoltare de peste 4 ani, iar în al doilea an devine agresivă și periculoasă pentru plante.

Grădinarii cu experiență au observat că viermele evită anumite plante. Nu-i place mazărea, daliile, muștarul, phacelia, fasolea și fasolea. Pe baza acestui fapt, este util să schimbați locurile de plantare pentru mazăre și fasole în fiecare an, deoarece acest lucru va ajuta la evitarea formării focarelor persistente ale dăunătorului.

Controlul cartofii viermilor

Viermele preferă să trăiască în zone umede, necultivate, acoperite cu buruieni. Când săpați cartofi, chiar și în zone sănătoase, puteți găsi mai multe dintre aceste insecte, ar trebui să scăpați de ele imediat, un număr mai mare va provoca probleme cu recolta de cartofi;

Un vierme poate lăsa până la sute de ouă în pământ. Lupta împotriva lui este complicată de faptul că își petrece cea mai mare parte a vieții în subteran.A scăpa de viermii de sârmă de pe site

Puteți încerca să eliminați viermii folosind 7 metode dovedite.

1. Pentru a elimina viermii dintr-o zonă, puteți folosi următoarea metodă. Tăiem cartofii în mai multe părți și îi introducem la o adâncime egală cu baioneta unei lopeți în pământ. Asezam aceste bucati de cartofi in toata zona si verificam a doua zi: viermele cu siguranta va patrunde in cartofi. Când scoatem cartofii, reînnoim tăieturile și este mai bine să-i schimbăm cu unul nou o dată pe săptămână.

2. Pentru a atrage gândacul click, puteți folosi și o bucată de cartof sau morcov proaspăt. Pentru a face acest lucru, tăiați o sticlă de plastic în jumătate și puneți cartofii pe fund. Apoi conectăm jumătățile sticlei astfel încât gâtul să fie în interiorul celei de-a doua jumătate. Îngropăm o sticlă cu momeală în pământ în grădină.

3. Dezoxidarea solului acid de pe amplasament este necesară, deoarece viermele preferă solurile acide.

4. De-a lungul perimetrului paturilor de cartofi se pot planta plantele pe care le-am pomenit mai devreme, si sa adaugi si galbenele.

5. Semănatul muștarului ca gunoi de grajd verde este, de asemenea, o modalitate eficientă de combatere a viermilor de sârmă.

6. Poti incepe sa sapat pamantul fara a intoarce bila de pamant in noiembrie, odata cu aparitia inghetului.

7. Folosirea preparatelor speciale, care pot fi achiziționate de la magazinele de grădinărit precum Tabu, Maxim și altele, este o măsură extremă, dar eficientă.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3