9 reguli de la un psiholog care te vor ajuta să scapi de nemulțumirile din relații

Foto: din surse deschise

Unul dintre cei mai distructivi factori în relații este resentimentele, care se acumulează doar în timp.

Trebuie înțeles că toate cuplurile se confruntă cu probleme, dar ar trebui să le poată depăși cu demnitate. Unul dintre cei mai distructivi factori în relații este resentimentele, care se acumulează doar în timp.

RBC-Ucraina vorbește despre cum să scapi de nemulțumiri într-o relație cu referire la o publicație a psihologului Olga Golentovskaya pe Instagram.

Cum să scapi de ranchiună într-o relație

„Gândește-te la propriile obiceiuri de comunicare și analizează-ți ultimul conflict. Aderarea comună la recomandările de bază îndepărtează de fapt comunicarea disprețuitoare și contribuie la armonizarea lor”, spune psihologul.

Ea sfătuiește să răspundă la următoarele întrebări:

  • Ce reguli de comunicare încalc în mod repetat?
  • A fost aceasta o tendință în familia mea de origine?
  • Când folosesc comunicarea disprețuitoare, care sunt consecințele?
  • reușești să-ți atingi scopul?
  • Ce concluzii pot trage despre mine?

Golentovskaya sfătuiește să respectați următoarele reguli în relații, care vă vor ajuta să scăpați de nemulțumiri.

Evitați să folosiți cuvinte critice sau încărcate emoțional

Evitați frazele:

  1. nu incerci deloc
  2. pretinzând că este corect
  3. te comporti ca un copil

Evitați evaluările globale

Acuzațiile de certuri nu sunt îndreptate asupra comportamentului partenerului, ci asupra personalității acestuia. Cearta va trece, dar „colecția de nemulțumiri” va rămâne.

Evitați „mesajele dumneavoastră” cu reproșuri și acuzații

Un exemplu de „mesaj-tu” este „Întotdeauna găsești un motiv pentru a sta departe de muncă”. „Sunt un mesaj” – „Obosesc și mă enervez când mă curăț.”

„Vă rugăm să rețineți că nu există acuzații în mesajele I”, explică psihologul.

Lasă nemulțumirile vechi în urmă

Aducerea înapoi a nemulțumirilor vechi este de obicei un motiv pentru a crea un „dosar”, care nu este un semn al unei relații sănătoase. Faceți o regulă să nu aduceți niciodată nemulțumiri vechi în timpul certurilor. Acest lucru ar trebui să fie tabu.

Nu face comparații negative

Astfel de comparații chiar dor, nu ajută. Funcția lor este de a pedepsi și ataca. Comunicarea transparentă este atunci când nu îl face pe partenerul tău să se simtă rușinat de el însuși.

Nu recurge la amenințări

Subtextul ascuns al amenințărilor este că ești rău, o să te pedepsesc. Astfel de afirmații nu contribuie la dezvoltarea relațiilor.

Descrieți-vă sentimentele, nu le atacați

Îți folosești sentimentele ca o armă (țipete, sarcasm, voce ridicată, note sarcastice). Mai bine să spui că te simți ofensat, ești supărat.

Arată prin limbajul corpului că ești deschis la dialog.

Buze și maxilare comprimate, sprâncene încruntate, o privire ostilă – toate acestea indică o nepregătire pentru o conversație constructivă. Prin urmare, ar trebui să mențineți contactul vizual, să dați din cap, să încercați să stați mai aproape și să vă relaxați fața.

Folosiți mesaje holistice

Mesajele întregi sunt observațiile, gândurile, sentimentele, nevoile și dorințele tale. Păstrează-ți mesajele clare, astfel încât să fie cât mai clare pentru partenerul tău.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3