Doar un simptom inofensiv care înseamnă că este timpul să mergi la un cardiolog

Foto: din surse deschise

Există un simptom care este adesea ignorat, dar este unul care vă spune că ar trebui să vizitați un medic cât mai curând posibil.

Majoritatea oamenilor nu le place să meargă la medic și adesea mulți merg la specialiști atât de importanți precum cardiologul după o deteriorare severă a sănătății lor. Există un simptom care este adesea ignorat, dar este unul care vă spune că ar trebui să vizitați un medic cât mai curând posibil. La care simptom ar trebui să acordați atenție și de ce semnalează necesitatea de a vizita un cardiolog, rapoartele RBC-Ucraina cu referire la Parade?

Potrivit cardiologului Shannon Vinakur, MD din Centrul Medical St. Joseph, un simptom pe care oamenii nu il iau in serios este disconfortul toracic.

Acest disconfort este adesea confundat cu indigestia, dar poate indica de fapt o problemă cardiacă.

„Am avut pacienți și membri ai familiei care credeau că au indigestie, dar după ce au cerut ajutor medical, au fost diagnosticați cu infarct”, a spus medicul.

El a adăugat că, din păcate, pacienții nu supraviețuiesc întotdeauna acestor atacuri de cord ascunse, dar totuși este mai bine să fii în siguranță și să te adresezi medicului tău atunci când simți că ceva nu este în regulă.

„Disconfortul toracic este un simptom clasic al bolilor cardiovasculare și apare ca urmare a blocajelor la nivelul arterelor cardiace”, explică Vinakur.

Prin urmare, dacă întâmpinați așa ceva, ar trebui să vă adresați medicului de familie, iar apoi puteți fi îndrumat către un cardiolog, dacă este necesar. Medicul dumneavoastră de familie va putea să-și dea seama dacă această durere este legată de probleme ale tractului gastrointestinal sau ale sistemului musculo-scheletic.

O atenție deosebită trebuie acordată disconfortului care apare în timpul efortului și dispare după odihnă – un astfel de simptom poate deveni un indicator important că durerea semnalează o problemă cardiacă.

„Acest lucru este deosebit de important și recomandat dacă aveți factori de risc pentru boli cardiovasculare, inclusiv vârsta (peste 45 de ani pentru bărbați, peste 55 de ani pentru femei), hipertensiune arterială, colesterol crescut, diabet, antecedente de fumat sau antecedente familiale. de prematuritate sau chiar de deces”, subliniază specialistul.

El adaugă că alți factori de risc de luat în considerare includ dacă ați fost tratat pentru cancer (inclusiv radiații toracice și anumite tipuri de chimioterapie), boli autoimune, antecedente de traume sau abuz în copilărie, afecțiuni legate de sarcină, inclusiv preeclampsie, diabet gestațional, avorturi spontane multiple. .

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3