De ce găinile își ciugulesc ouăle proprii și ale altora?

Mulți dintre cei care cresc pui se confruntă din când în când cu un lucru neplăcut – ciugulirea ouălor. Este posibil să evitați cumva acest lucru? Puteți, și există o serie de recomandări pentru acest lucru, dacă le urmați, veți economisi mai mult de o duzină de ouă.

Există multe motive pentru acest comportament la găini și vă voi ajuta să determinați acest lucru în acest articol de mai jos, credeți-mă, am strâns deja peste o mie de ouă de-a lungul anilor.

De ce găinile își ciugulesc ouăle proprii și ale altora?

Aici îmi vin în minte doar două opțiuni, aceasta este fie o lipsă de nutrienți, care în cele mai multe cazuri este cauza, multă aglomerație și spațiu puțin.

1. Stresul și plictiseala

Dacă cota este prea mică, acesta ar putea fi unul dintre motive. Stresul limitat provoacă găini, iar acesta este un fapt dovedit. Încercați să construiți coșul de găini puțin mai spațios.

2. Lipsa nutrienților

Puii încep să ciugulească ouăle chiar și cu o lipsă de calciu și fosfor. Aceste două substanțe sunt vitale pentru pui, iar dacă nu le obțin din alimente, acest lucru duce la alterarea ouălor.

Ouă în cuib

Acces la calciu

Pentru a preveni ciugulirea ouălor, puii ar trebui să aibă suficient calciu. Adăugați coji, pietre sau făină de oase la pui. Am găsit un tabel bun pe Internet, unde totul este perfect împărțit în coloane, folosește-l pentru sănătatea ta:

Surse nutritive

Proteină Pește, carne, ouă, produse lactate
Carbohidrați Cereale, legume, fructe
Grasimi Ulei de peste, uleiuri vegetale
Vitamine Fructe, legume, verdeturi
Minerale Pietre, scoici, pământ, făină de oase

Cum să oprești puii să ciugulească ouăle

Pentru a rezolva problema ciugulării ouălor, trebuie să adăugați mai mult spațiu și pentru a elimina lipsa de minerale și nutrienți, diversificați dieta sau adăugați fertilizare.

De ce găinile își ciugulesc ouăle proprii și ale altora?

Găinile își pot ciuguli ouăle proprii și ale altora din mai multe motive. Una dintre ele este dieta nesănătoasă. Lipsa de nutrienți, în special de calciu, poate duce la acest comportament. Un alt motiv este stresul. Dacă cotetul este supraaglomerat, găinile pot începe să ciugulească ouăle pentru a elibera spațiu.

Cum să rezolvi problema cu găinile care ciugulesc ouăle?

Există mai multe moduri de a rezolva problema găinilor care ciugulesc ouăle. Una dintre ele este îmbunătățirea alimentației găinilor, și anume hrănirea periodică cu calciu.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3