7 motive pentru a crește oregano în grădină

Oregano este aromat și întotdeauna plăcut la gust și va deveni un adaos favorit la ceai. Pentru mulți grădinari, oregano a crescut de la sine prin auto-semănare de zeci de ani. Dacă decideți să obțineți această plantă parfumată, atunci plantarea ei este foarte simplă.

Plantarea oreganoului începe întotdeauna cu alegerea unui loc, nu recomand să-l plantați în plin soare, planta este mai iubitoare de umbră. Da, iar de la auto-semănat crește mereu la umbră pentru mine. Am încercat să-l replantez în locuri însorite, dar nu a ieșit nimic bun, frunzele s-au micșorat și culoarea nu a fost aceeași.

Semințele pot fi achiziționate sau solicitate de la locuitorii familiari de vară, este mai bine să semănați la sfârșitul lunii martie, astfel încât prima recoltă să aibă loc deja în mai. Udarea și plivitul sunt principalele activități agricole. Nu trebuie să-l hrănești; crește autosuficient și nu necesită mulți nutrienți.

5 motive pentru care ar trebui să crești această plantă picant:

1. Oregano este o plantă de miere bună. În timpul înfloririi, atrage insecte benefice pe site-ul meu.

2. Oregano înflorit împreună cu alte flori vă va face grădina mult mai colorată, are flori strălucitoare care nu, nu, dar vă atrage atenția..

3. Aroma sa va atrage insecte benefice, precum albinele, care vor poleniza și alte plante. Apropo, sperie și oaspeții „nedoriți” din grădină.

4. O crenguta de oregano uscat pusa intr-un dulap va scapa de molii.

5. Creșterea acestei plante este foarte simplă – se înmulțește ușor atât prin semințe, cât și prin împărțirea tufișului.

Cum înflorește oregano

Locuri însorite și udare

Toate plantele iubesc locurile însorite de pe site, iar oregano nu face excepție. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să găsiți un astfel de loc pentru această plantă. Am găsit un astfel de loc la țară și am plantat și oregano lângă gardul din apropierea casei. Totuși, lăstarii de oregano plantați lângă gard s-au alungit, așa că trebuie să îi leg de un suport.

Chiar și tufele mature de oregano necesită uneori mișcare, deoarece se răspândesc și se pot destrăma chiar și cu o umbră împrăștiată. Deoarece oregano este o plantă, nu folosesc îngrășăminte minerale, doar humus.

Pat de flori cu oregano

Oregano primește de obicei suficientă umiditate din precipitațiile naturale, dar în timpul căldurii extreme îl ud. La uscare, am tăiat lăstarii la aproximativ o treime de sus. Iarna nu tai neapărat lăstarii, dar primăvara curăț ușor tufișurile.

Rating
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Articole - Învățământ Dual Sector 3