Păstrarea lucrurilor în ordine cu cinci pași: cum să utilizați corect spațiul într-un apartament mic

Foto: din surse deschise

Baza oricărei organizări a spațiului este dezordinea.

Este foarte greu de menținut ordinea într-un apartament mic. Dar poți organiza corect spațiul și obține rezultate excelente.

Scapa de lucrurile inutile

Baza oricărei organizări a spațiului este dezordinea. La urma urmei, este pur și simplu imposibil din punct de vedere fizic să potriviți un număr mare de lucruri care nu sunt întotdeauna necesare într-o zonă mică. Lucrurile suplimentare includ cele pe care nu le folosiți, care nu vă aduc bucurie, care sunt deteriorate sau rupte. Dacă măcar ceva pare prea ciudat sau pare deplasat, atunci de ce să te deranjezi? Puteți oferi ceva nou cuiva care apreciază acest aranjament. Iar spațiul eliberat va ajuta la crearea unei atmosfere mai confortabile în apartament.

Zonați clar spațiul

Trebuie să organizați spațiul într-un apartament mic conform principiului funcției corespunzătoare. De exemplu, un loc unde se joacă un copil, o zonă de birou acasă, o zonă de recreere etc. Și nu este necesar să faceți partiții care să „fură” un spațiu deja mic. Uneori este suficient să instalați rafturi funcționale sau să selectați anumite articole pentru fiecare zonă.

Fiecare centimetru de spațiu trebuie utilizat în mod clar

Dacă există prea puțin spațiu în apartament, orice sistem de depozitare din podea până în tavan va fi potrivit. În acest fel puteți folosi întregul perete vertical. Privește cu atenție în jur, poate că există colțuri nefolosite în apartament. Aici puteți plasa o zonă pentru un copil sau un mic birou acasă. Rafturile înguste, rafturile suplimentare, cârligele și șinele sunt potrivite pentru depozitare.

Adăugați spațiu de depozitare în interior, dacă este posibil.

Deși rafturile deschise și rafturile arată destul de frumos și ușor, în viață se acumulează rapid prea multe lucruri diferite acolo. Și strică întreaga armonie a spațiului. Datorită depozitării închise, puteți scăpa de „zgomotul material” care „fură” spațiul. Pentru a face acest lucru, utilizați tot felul de cutii, organizatoare, coșuri.

Controlați apariția lucrurilor noi în casă

Acest punct poate părea cel mai dificil pentru mulți. Mai ales în lumea modernă, când există consum total. Este foarte important să înveți cum să-ți adaptezi obiceiurile de consum și să abordezi în mod conștient fiecare achiziție. Atunci apartamentul tău nu va fi supraumplut cu lucruri inutile. Cu foarte puțin efort și imaginație, îți poți transforma casa într-un spațiu confortabil și funcțional.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3