Cum să crești răsaduri de petunia – toate secretele și tehnologiile succesului

Petunia este principalul decor al grădinii noastre, alături de alte flori, puteți crea o compoziție unică de culori. Pentru a nu cheltui bani în plus pentru a cumpăra flori care au fost deja cultivate pentru noi, să plantăm împreună petunii ca răsaduri. Crede-mă, nu este greu.

Creșterea răsadurilor de petunie: semințe, însămânțare și îngrijire

Pentru a crește petunii, trebuie mai întâi să alegeți un recipient potrivit care nu trebuie să fie prea înalt și asigurați-vă că faceți găuri în fundul paharului pentru a scurge excesul de apă.

Puteți lua cel mai standard sol pentru florile de interior sau îl puteți colecta din grădină adăugând puțin humus. Asigurați-vă că vărsați solul cu permanganat de potasiu pentru a dezinfecta solul.

semințele vor începe să încolțească

Semințele pot fi, de asemenea, înmuiate în fitosporină. Umpleți recipientul cu pământ până la 2 cm de margine. Cernem ultimii 1 cm de sol pentru ca solul sa fie cat mai afanat.

Semințele de petunie sunt foarte mici, așa că încercați să le distribuiți cât mai uniform pe tot solul. Umeziți solul cu o sticlă de pulverizare și acoperiți cu folie. Asigurați-vă că puneți recipientul într-un loc cald.

Umeziți solul din când în când pe măsură ce se usucă. Nu va dura mult până când lăstarii vor apărea.

În 2 săptămâni, vor apărea lăstari de petunia, dar dacă nu sunt acolo până la sfârșitul a 3 săptămâni, atunci nu trebuie să așteptați. Cel mai probabil, materialul săditor pe care l-ai întâlnit a fost de proastă calitate sau cu termen de valabilitate expirat. Dar, din fericire, acest lucru se întâmplă foarte rar.

(Fără evaluări încă)

Ți-a plăcut articolul? Impartasiti cu prietenii:

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3