Reguli și scheme pentru însămânțarea sfeclei în sol deschis: alegerea celui mai bun moment

Sfecla roșie este principala legumă de pe masa noastră după cartofi fără ea nu poți găti borș și nu vei obține o vinaigretă delicioasă. Creșterea sfeclei mari și dulci este o artă. Îmi amintesc că, când eram tânăr, aveam dificultăți în a crește o jumătate de pat de sfeclă mare. Rărirea, selecția unui soi bun și multe alte aspecte care sunt importante de știut atunci când cultivați această legumă sănătoasă.

Semăn întotdeauna sfeclă când solul se încălzește la cel puțin 8 grade, nu îmi place să îmi asum riscuri, deoarece la temperaturi scăzute semințele pot să nu germineze.

Plantarea sfeclei în rânduri este doar jumătate din luptă, principalul lucru este să le plantați corect. În caz contrar, sfecla nu va avea suficient spațiu și nu vor primi creșterea necesară a rădăcinilor.

Mulți locuitori de vară aderă la următoarea schemă de plantare a sfeclei: rânduri cu o distanță de 30-40 cm între ele și cu o distanță de 5-10 cm între plantele din rând. Cu astfel de marcaje, puteți crește chiar și sfeclă mare fără a vă face rău vecinilor.

Momentul optim pentru însămânțarea sfeclei

Timpul de semănat timpuriu

  • Mai este luna cea mai favorabilă pentru plantarea sfeclei. Prin plantarea sfeclei în acest moment, vă puteți aștepta la o recoltă cu coacere timpurie.
  • De la an la an vremea este imprevizibilă și asigurați-vă că vă ghidați după temperatură, momentul optim pentru plantare este de cel puțin 8-9 grade Celsius.

Semănare mijlocie și târzie

  • Datele de însămânțare mijlocie și târzie pentru sfeclă sunt la mijlocul și sfârșitul lunii mai.

Dacă temperatura nu scade sub 15 grade, atunci nu aveți de ce să vă faceți griji și puteți planta soiuri medii și chiar târzii de sfeclă.

curmale de semănat sfeclă

Cum să pregătiți solul înainte de a însămânța sfecla?

Slăbiți întotdeauna bine patul de sfeclă și îndepărtați buruienile și pietrele. Adăugați compost și alți nutrienți pentru a ajuta sfecla să obțină nutrienții de care au nevoie.

Ce schemă de semănat ar trebui să aleg pentru sfeclă?

În primii ani fără experiență, am aderat întotdeauna la modelul de plantare a rădăcinilor 7×7, acesta este considerat standardul pentru cultivarea culturilor de rădăcină. Acum fac acest lucru cu ochii, dar există excepții, de exemplu sfecla de o varietate deosebit de mare, atunci este mai bine să faceți modelul de plantare 10×10 cm.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3