Îngrijirea florii Chlorophytum acasă: replantare, înmulțire

Chlorophytum este o plantă de apartament ușor de întreținut, care poate însufleți orice interior din casă. Ceea ce mulți oameni iubesc la această floare este nepretenția sa și capacitatea extraordinară de creștere activă.

Dar, cu toate acestea, ca orice plantă, necesită îngrijire, deși minimă. Principalul aspect al îngrijirii va fi transplantul acestuia. Este foarte sensibila si este important sa o replantezi in ghivece cu un amestec bun de sol. Cumpăr unul standard pentru plante de interior și folosesc un ghiveci cu drenaj de 15 cm Acesta este cel mai bun loc pentru a crește o floare.

Îngrijirea florilor Chlorophytum

Locație și iluminare

Chlorophytum iubește soarele, dar lumina directă a soarelui îi poate dăuna. Pentru a-l crește, trebuie să alegeți un loc permanent cu lumină solară difuză și să încercați să nu îl deranjați. Supraîncălzirea de la soare poate fi determinată cu ușurință de culoarea frunzei, va deveni mai puțin strălucitoare și elastică.

Udare

Chlorophytum poate supraviețui mult timp fără udare, dar nu trebuie să lăsați o perioadă lungă de timp fără apă. Și iată care este regimul de udare care trebuie urmat atunci când crește. Vara, udați floarea o dată pe săptămână, iar iarna – o dată la două săptămâni.

Temperatura

Floarea crește destul de confortabil în condiții de interior. Temperatura optimă pentru creșterea și dezvoltarea florilor este de la 18 la 24 de grade Celsius. Iarna, floarea poate tolera temperaturi de până la 10 grade.

Hidratarea

Pentru hidratare, o sticlă cu pulverizator ajută mai mult ca niciodată, trebuie să umeziți des și în cantități mari frunzele florii. Umiditatea excesivă este dificilă de a face rău, dar totuși nu permiteți solului să devină prea umed.

Temperatura aerului Nivel de umiditate

18-24 de grade 50-70%
10 grade 30-40%

Transplant de flori

Transplant de flori

Floarea crește foarte repede și în câțiva ani câștigă vizibil masa verde. Dar cheltuiește și o mulțime de nutrienți pe care îi ia din sol. Floarea trebuie replantată la fiecare 2-3 ani pe un sol nou, deoarece până atunci cea veche va fi renunțat la majoritatea nutrienților și solul va fi epuizat.

Când să replantăm o floare?

Spre deosebire de alte flori, Chlorophytum poate fi replantat în iulie, când crește activ. În acest moment, îi este mai ușor să suporte transplantul și își va reveni foarte repede.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3