Cum universitățile americane ajută studenții să-și găsească locuri de muncă

Cum se ajunge la CAP?

CAP face parte din Programul Internațional de Accelerare (IAP), care include cel mai adesea cursuri de engleză și discipline academice (științe umaniste, științe sau economie), precum și participarea la evenimente culturale.

IAP de licență durează 2-3 semestre, iar după finalizare, studenții pot fi înscriși imediat în al doilea an. IAP pentru Master durează de la 1 la 3 semestre, iar pentru acesta studenții pot primi de la 3 la 9 credite ECTS. Recrutarea are loc de trei ori pe an: primavara, vara si toamna.

Începând din primul semestru de studiu, studenții internaționali de la Universitatea Adelphi se pot înscrie în programul CAP. Acest curs special nu include credite ECTS, dar unele clase se suprapun cu subiectele de bază de credit.

Cerințele pentru participarea la program variază în funcție de intensitatea IAP. În orice caz, veți avea nevoie de o diplomă de liceu și IELTS.

Cine va beneficia de program?

Universitățile oferă 5 opțiuni de curs CAP din care să aleagă, în funcție de planurile și preferințele studentului:

  • De la universitate la carieră (College-to-Career) – pentru studenții care doresc să facă un stagiu în timpul anului universitar, sau pentru cei care plănuiesc să plece la muncă imediat după absolvire.
  • Pregătire pentru a doua etapă a învățământului superior (Pregătire pentru diplome avansate) – pentru cei care plănuiesc să se înscrie la master sau licență.
  • Dezvoltare de afaceri sponsorizată – pentru studenții care participă la un program de burse corporative pentru a finanța afaceri sau industrie.
  • Dezvoltarea afacerilor de familie – pentru studenții care intenționează să-și continue și să-și dezvolte afacerea de familie.
  • Antreprenoriat – pentru studenții care intenționează să-și creeze propria afacere sau să gestioneze una terță parte.

Ce predau ei in programul CAP?

Cursurile CAP se desfășoară paralel cu cursurile principale ale programului academic. De obicei, participanții la program se înscriu în CAP din al doilea semestru academic, deoarece primul semestru are prea multă sarcină de muncă și este dificil să faci totul.

Studiul este împărțit în mai multe blocuri. În primul semestru, studenții își analizează propriile calități personale și profesionale, învață să scrie un CV competitiv și să se angajeze în branding personal. Al doilea semestru este dedicat specificului căutării unui loc de muncă, intervievării și scrierii unei scrisori de intenție. În al treilea semestru, participanții la curs participă la târguri de carieră și învață cum să creeze un portofoliu electronic. În al patrulea, ei întocmesc un plan de carieră, învață să lucreze în echipă, rezolvă conflicte și își apără propriul proiect.

Dacă un student nu are timp să finalizeze întregul program în 2 ani (4 semestre), atunci, prin acord cu un consultant de carieră, cursul poate fi împărțit în 3-4 ani și se poate mișca calm în ritmul său.
După finalizarea cu succes a programului CAP, supervizorii vă ajută să găsiți un stagiu potrivit.

Cum merg cursurile?

Pe lângă prelegerile clasice, o mulțime de timp este dedicată orelor practice. Elevii analizează cazuri de afaceri și participă la jocuri de rol sub supravegherea reprezentanților companiilor partenere. Aceste cursuri sunt o mare șansă de a întâlni directori și manageri ai unor companii mari precum Google, ExxonMobil sau Deloitte și de a primi o invitație la un stagiu. În plus, în timpul studiilor, studenții participă la târguri de carieră și forumuri de afaceri, unde învață să-și prezinte abilitățile și să stabilească contacte profesionale.

Pentru a obține un stagiu la o companie din rețeaua de parteneri a universității, trebuie să:

  • să participe și să participe activ la cel puțin 90% din orele CAP;

  • finaliza toate proiectele intermediare;

  • obține note mari la disciplinele academice de bază;

  • completează actele necesare stagiului la serviciul de migrare.

Cât costã?

Un semestru al Programului Internațional de Accelerator (inclusiv CAP) de la Universitatea Adelphi costă aproximativ 15.000 USD, în timp ce un semestru dintr-un program de licență pur fără pregătire pentru carieră va costa un minim de 17.000 USD.

Există un program similar pentru cei care intră în programe de master – Programul de accelerare a masterului (MAP). Și din moment ce creditele programului sunt luate în considerare pentru master, iar anul MAP vă permite să vă înscrieți direct în anul 2, se dovedește că în acest caz programul nu face formarea mai scumpă. Dimpotrivă, oferă multe bonusuri: noi conexiuni, experiență profesională și mai multe oportunități pentru stagii.

Ce universități oferă CAP?

Cursurile CAP sunt disponibile la Universitatea Auburn (Alabama), Universitatea de Stat Louisiana (Louisiana), Universitatea din Florida Centrală (Florida), Universitatea din Illinois din Chicago (Illinois) și alte universități americane.

Cum să alegi programul optim?

Din 2001, IQ Consultancy ajută elevii și studenții să se înscrie în instituții de învățământ din întreaga lume. Înțelegem cu ce trebuie să se confrunte studenții străini în toate etapele – de la admitere până la absolvire – și suntem gata să vă ajutăm să alegeți o universitate, un program potrivit, să vă îmbunătățiți nivelul de engleză, să completați documentele și să vă înscrieți cu succes. Experții IQ Consultancy oferă sprijin studenților pe parcursul studiilor lor și ajută la rezolvarea problemelor care apar.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3