De ce este important să faci o curățenie temeinică a apartamentului tău iarna?

Foto: din surse deschise

Menținerea casei curate și ordonate în timpul iernii vă va ajuta, de asemenea, să începeți curățenia de primăvară.

Iarna este momentul ideal pentru a curăța temeinic camera în care îți petreci cea mai mare parte a timpului din cauza vremii reci.

Curățenia și ordinea în casă au un impact mare asupra sănătății fizice și psihice a locuitorilor acesteia. Evident, menținerea curățeniei și ordinii în spațiul tău de locuit este foarte importantă iar iarna este momentul ideal pentru a restabili ordinea și dezinfecția. Healthline scrie despre importanța de a pune lucrurile în ordine iarna.

Curățarea temeinică previne bolile sezoniere

Curățarea și dezinfectarea în mod regulat a locuinței poate ajuta la prevenirea răspândirii virușilor răcelii și gripei, mai ales înainte și după divertisment în timpul sărbătorilor.

Dvs. sau alți membri ai familiei vă puteți infecta cu ușurință sau puteți răspândi virusul atingând suprafețe care au fost atinse anterior de cineva care are virusul. Potrivit experților, bacteriile tind să fie transferate pe mâini de pe suprafețe dure, neporoase. Curățarea regulată a casei vă va proteja casa de infecții.

O atenție deosebită trebuie acordată următoarelor suprafețe:

  • blaturi de masă
  • mânere uși, mânere dulap, mânere frigider, mânere chiuvetă
  • scurgeri și chiuvete
  • cabine de dus
  • toalete
  • bureți și dishrags

Curățarea îmbunătățește calitatea aerului

Curățarea regulată poate îmbunătăți calitatea aerului din casa dvs. pe tot parcursul anului. În timpul iernii, calitatea aerului din interior se poate deteriora, crescând riscul de infecții respiratorii și alergii. Poluarea este parțial de vină. În lunile mai calde, emisiile periculoase se risipesc în mod natural pe cer. Pe vreme răcoroasă, poluarea care apare la nivelul solului, cum ar fi de la mașinile care funcționează la ralanti, rămâne scăzută până la sol și poate ajunge în interiorul casei tale.

Aerul uscat poate fi o problemă și iarna. Cercetările sugerează că poate agrava durerile de gât și alte probleme respiratorii. De asemenea, oamenii se adună mai des în interior în timpul iernii, ceea ce poate crește riscul de transmitere.

Măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului:

  1. ștergeți podelele cu un mop umed
  2. Aspirați frecvent, de preferință cu un aspirator echipat cu un filtru de particule de aer de înaltă eficiență (HEPA) pentru a capta particulele mici
  3. Aspirați saltelele în mod regulat și spălați cearșafurile săptămânal în apă fierbinte pentru a ucide acarienii
  4. Verificați toate orificiile de ventilație și filtrele de aer din apartament și din dispozitive, curățați-le după cum este necesar
  5. curata caloriferele
  6. Curățați tava pentru scame de fiecare dată când utilizați uscătorul de rufe.

Curățarea îmbunătățește sănătatea mintală

Dezordinea poate avea un impact semnificativ asupra bunăstării generale și chiar asupra sănătății mintale. Studiul a constatat că persoanele care și-au descris casele ca fiind neterminate sau aglomerate au experimentat disconfort pe tot parcursul zilei, în timp ce cei care au spus că casele lor sunt ordonate au raportat că se simt mai bine.

Ce trebuie să faceți pentru a vă curăța casa

  • Dezordine câte o cameră. Când vine vorba de curățenia de primăvară de iarnă, ar putea însemna dezordinea bucătăriei înainte de a pregăti mesele de sărbători sau de a vă asigura că există suficient spațiu de depozitare pentru paltoane și pantofi în hol.
  • Nu intenționați să eliminați totul deodată. Încercați să abordați o zonă mică, cum ar fi reorganizarea a câteva rafturi în cămară.
  • Identificați locurile în care se acumulează dezordine. Întrebați-vă dacă aveți opțiuni de depozitare, cum ar fi cutii, coșuri sau cârlige, care ar putea ajuta la reducerea aglomerației în aceste zone. Dacă descoperiți că sărbătorile aduc multă dezordine legată de decor, luați în considerare investiția în recipiente din plastic transparent pentru a depozita cu grijă decorul și ambalajele suplimentare în timpul și după sărbători.
  • Curățați-vă dulapul și pregătiți-l pentru iarnă. Dacă spațiul tău de depozitare a hainelor explodează la cusături, fă-ți timp să îl parcurgi și să separă ce să donezi sau să arunci și ce să păstrezi. Prioritizează-ți păstrarea dulapului cu articole pe care le vei purta în timpul iernii și care ți se potrivesc cu adevărat. Împachetați restul, cum ar fi hainele de vară, pentru depozitare pe termen lung și scoateți-le din dulap.
  • Creați o atmosferă primitoare. Dacă așteptați oaspeți pentru sărbătorile de iarnă, ar trebui să aveți grijă de confortul lor și al dumneavoastră. Un spațiu curat, fără dezordine va ajuta oaspeții să se simtă mai relaxați în casa dvs. Dacă faci curățenie înainte de sosirea oaspeților tăi, vei avea mai mult timp să te relaxezi după plecarea lor.

Cele mai bune modalități de a vă ajuta casa să se simtă mai îngrijită și mai primitoare:

  1. Curățați frigiderul și cămară, aruncați alimentele expirate, curățați suprafețele interioare cu un detergent universal și puneți alimentele înapoi.
  2. Curățați și dezinfectați coșurile de gunoi din bucătărie și baie
  3. Ștergeți dulapurile, în special mânerele, cu un detergent universal.
  4. curata si dezinfecteaza chiuvetele de baie si bucatarie
  5. aspira sub mobilier si paturi
  6. abajururi de praf și biblioteci
  7. Curățați oglinzile și geamurile cu detergent pentru sticlă.

Curățenia de primăvară și dezordinea vă vor ajuta să vă susțineți sănătatea fizică și mentală în timpul sărbătorilor, oferindu-vă mai multă energie pentru a face lucrurile care contează cel mai mult, cum ar fi petrecerea timpului cu cei dragi.

Menținerea casei curate și ordonate în timpul iernii vă va ajuta, de asemenea, să începeți curățenia de primăvară.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3