Ceai sau suc: nutriționiștii au sfătuit că este mai bine să bei dimineața

Foto: din surse deschise

Experții au remarcat că dimineața puteți bea nu numai cafea, ci și suc sau ceai.

Atât ceaiul, cât și sucul pot fi benefice dimineața, dar depinde de preferințele individuale și de obiectivele de sănătate.

Potrivit nutriționistului Ekta Singhwal, ceaiul, în special verde sau negru, conține antioxidanți și o cantitate ușoară de cofeină, ajutând la creșterea vigilenței și a metabolismului. Pe de altă parte, sucul, mai ales proaspăt stors sau sucul de fructe 100%, oferă vitamine, minerale și hidratare, scrie Healthshots.

Consumul de ceai sau suc dimineața poate oferi diverse beneficii pentru sănătate. Ceaiul este bogat în antioxidanți, care ajută la reducerea inflamației și susțin sănătatea generală, a spus expertul. Ceaiul verde, în special, poate oferi multe beneficii pentru sănătate. Dar, pe de altă parte, sucul oferă vitamine și minerale esențiale, promovând hidratarea și susținând funcția imunitară.

Tipuri de sucuri proaspăt stoarse pe care le puteți bea dimineața:

  • Suc de portocale: Bogat in vitamina C si antioxidanti, sustine functia imunitara si sanatatea pielii. Poate reduce unii factori de risc pentru boli de inima, cum ar fi colesterolul ridicat.
  • Suc de mere: Conține vitamina C și potasiu, ajută la digestia și poate îmbunătăți sănătatea inimii.
  • Suc de morcovi: bogat în beta-caroten și vitamina A, promovează sănătatea ochilor.
  • Sucul de sfeclă: îmbunătățește performanța fizică și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
  • Sucul de afine: conține antioxidanți și poate preveni infecțiile tractului urinar.
  • Suc de ananas: Conține bromelaină, care ajută digestia și reduce inflamația.
  • Suc de lamaie: Are proprietati alcalinizante, deci sustine digestia si detoxifierea.

Efectele secundare ale ceaiului dimineața

Consumul de ceai devreme în timpul zilei poate avea potențiale efecte secundare. Unii oameni pot prezenta tulburări de stomac sau aciditate, mai ales dacă ceaiul este băut pe stomacul gol. Contează și tipul de ceai. Să bei ceai cu lapte dimineața este un obicei prost. Conținutul ridicat de lactoză poate afecta funcția intestinală și poate duce la gaze și alte probleme ale stomacului. În plus, consumul excesiv de cofeină în ceai poate duce la nervozitate și creșterea ritmului cardiac la persoanele sensibile. Este foarte important să-ți asculți corpul și să-ți reglezi aportul de ceai în consecință.

Efectele secundare ale consumului de suc dimineața

În ceea ce privește sucurile de fructe proaspete, acestea pot fi consumate pe stomacul gol, dar este important să fim conștienți de conținutul de zahăr și de impactul potențial asupra nivelului de zahăr din sânge. Prin urmare, moderația este esențială. De asemenea, le puteți asocia cu o sursă de proteine ​​sau fibre, cum ar fi nucile sau pâinea integrală, pentru a atenua orice potențială creștere a zahărului din sânge și pentru a oferi un început de zi mai echilibrat.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3