Absolvenți noti ai Universității din SUA

Universitățile americane sunt mândre de absolvenții lor. Universitățile colectează cu atenție povești de succes și încurajează comunicarea activă după absolvire. Fiecare universitate are asociații de absolvenți – un instrument puternic de rețea. Datorită lor, puteți găsi un loc de muncă, puteți obține parteneri sau investitori, puteți primi sau oferi asistență.

  • Asociația Alumni a Universității Internaționale din Florida reunește peste 215 mii de absolvenți din 140 de țări.
  • Universitatea Pacificului a lansat o aplicație de mesagerie gratuită pentru a facilita studenților să păstreze legătura după absolvire.
  • Lista absolvenților celebri ai Universității din Florida Centrală include deja peste 120 de persoane – antreprenori, sportivi și artiști.

În acest articol vom vorbi despre câțiva absolvenți celebri ai celor mai bune universități americane. Mai mult, nu menționăm în mod deliberat celebrele Harvard și Stanford: universitățile, în care se intră mult mai ușor, pregătesc și persoane excepționale.


Universitatea din Kansas


Brian McClendon, vicepreședinte Google Maps. Dezvoltator de software, membru al Academiei Naționale de Științe Inginerie din 2015. El a co-fondat compania de vizualizare a datelor geospațiale Keyhole, care a fost achiziționată de Google în 2014 pentru a lucra pe Google Earth.


Bradley Brooks este corespondent Reuters. A colaborat cu Bloomberg, The Independent, The Huffington Post și alte 120 de publicații. Timp de câțiva ani a condus biroul brazilian al Associated Press. În 2014, el a condus o investigație la scară largă asupra componentei de corupție a Cupei Mondiale FIFA.

Universitatea din Florida Centrală


Fernando Caldeiro, astronaut NASA. A lucrat ca director de teste pentru unul dintre bombardierele lui Rockwell, apoi s-a mutat la Centrul Spațial Kennedy ca specialist în motorul principal al navetei spațiale. A participat activ la lansarea a 52 de navete.

Universitatea de Stat din Louisiana

Această universitate a produs doi președinți simultan: Eric Delvalle (Panama) și Carlos Flores (Republica Honduras).

Universitatea Adelphi


Alice Hoffman, romancier, scenarist și autoare de bestselleruri din New York Times. Ea și-a câștigat faima datorită romanului Practical Magic, pe baza căruia a fost realizat un film cu același nume în 1998. A publicat 23 de romane, 3 culegeri de povestiri și 8 cărți pentru copii. Ea a primit un BFA de la Universitatea Adelphi și un Master în Scriere Creativă de la Universitatea Stanford.


Jonathan Larson, compozitor, poet și dramaturg, câștigător al Premiului Pulitzer și a trei premii Tony. Cunoscut ca autor al musicalurilor RENT și Tick, tick, BOOM pe teme sociale. A absolvit cu onoare Conservatorul de la Universitatea Adelphi.

Universitatea Internațională din Florida


Andy Garcia, actor, regizor, producător. Cunoscut pentru filmele „The Godfather 3”, „The Untouchables”, „Ocean’s Eleven”. Nominalizat la Oscar. Filmografia sa include în prezent 75 de roluri.

Cum să alegi o universitate și să te înscrii

Educația americană se remarcă prin accentul pus pe dezvoltarea individualității și a punctelor forte personale – de unde și procentul mare de absolvenți care au succes în domeniile lor. Dacă doriți să fiți pe lista de onoare cu Andy Garcia și Brian McClendon, mergeți mai departe și aplicați la aceste universități.

Aflați mai multe despre învățământul superior în SUA →

Experții de la IQ Consultancy, o companie cu 16 ani de experiență în domeniul educației străine, vă vor ajuta să înțelegeți toate nuanțele educației și să alegeți o instituție de învățământ potrivită. Vă vom sfătui cu privire la toate întrebările despre universități și programe și, de asemenea, vă vom oferi sprijin în toate etapele – de la documente până la înscriere.

Rating
( No ratings yet )
Articole - Învățământ Dual Sector 3