Foto: din surse deschise
Unele dintre produse devin mai întâi inutilizabile
Temperaturile ridicate din timpul verii fac ca alimentele să se strice rapid. Bacteriile se înmulțesc mai repede în alimente și este mai ușor să fii otrăvit de ele. Unele dintre produse devin mai întâi inutilizabile. Cu ce produse ar trebui să fii mai atent, scrie RBC-Ucraina.
Mâncare proaspăt gătită
Vara, alimentele nu trebuie tinute mult timp pe aragaz pentru a astepta sa se raceasca complet inainte de a le pune la frigider. Este mai bine să-l răcești mai repede (de exemplu, într-un vas cu apă).
Puteți lăsa mâncarea la temperatura camerei timp de cel mult două ore. Apoi, microorganismele patogene se înmulțesc activ în el.
Cvas
Această băutură populară de vară este un produs de fermentație foarte rapid acrișor. Nu îl puteți lăsa la temperatura camerei, decât poate în frigider și nu pentru mult timp.
Salate cu maioneza
Vara, este mai bine să asezonați salatele cu ulei și să le mâncați imediat după gătit. Maioneza nu face decât să accelereze dezvoltarea bacteriilor, cum ar fi stafilococul.
Lactat
Laptele, precum și terciul cu lapte, sunt, de asemenea, produse perisabile. Laptele se acrește mult mai repede pe vreme caldă, așa că trebuie să fii atent cu el.
Dacă intenționați să cumpărați lapte și știți că nu îl veți pune imediat în frigider, alegeți ambalajul tetra pack.
Prăjituri cu cremă
Astfel de produse sunt o cauză comună a toxiinfecțiilor alimentare de vară. Mai ales dacă crema are la bază ouă crude sau smântână.
sushi
Peștele crud vara vă poate submina sănătatea. Așa că trebuie să mănânci sushi fie doar gătit, fie să-l eviți cu totul.
O atenție deosebită trebuie acordată la livrarea unor astfel de produse. Este mai bine să mănânci sushi într-un local decât să aștepți să ajungă deja răsfățat.
Tot felul de kebab
Carnea și peștele gătite în aer liber se strică repede. Deci trebuie consumate cât mai repede posibil.
În plus, astfel de produse atrag insecte care poartă bacterii periculoase și depun ouă acolo.
Pește afumat, uscat și uscat
Dacă un astfel de pește nu este ambalat în vid, nu poate fi păstrat pentru perioade lungi de timp.
Peștele uscat și uscat poate conține toxine botulinice, care pot duce la botulism. Această boală este foarte periculoasă și chiar fatală.
Cârnați fierți
Perioada de valabilitate a cârnaților fierți după despachetare nu este mai mare de 12 ore. Chiar dacă respectați condițiile de temperatură, depozitare și umiditate, această perioadă rămâne neschimbată.
ouă
Pe vreme caldă, ar trebui să fiți deosebit de atenți de a mânca ouă. Produsul dezvoltă rapid bacteriile salmonella, care pot provoca otrăviri severe.